Uskoro počinje nova sezona serije “Iskustvo djevojke”, a trejler – ne najavljuje baš ništa (VIDEO)

the-girlfriend-experience.jpg

“Iskustvo djevojke” (“The Girlfriend Experience”) je serija koju je sajt IndieWire prošle godine proglasio jednom od najbolje režiranih serija 21. vijeka, i to nakon samo 13 epizoda.

Serija je bazirana na indi filmu Stivena Soderberga (Steven Soderbergh) istog imena, iz 2009. godine, a ovog novembra se vraća drugom sezonom.

Odstupajući od prošlogodišnjeg formata, u ovoj sezoni radnja prati dvije paralelne priče, od kojih se svaka fokusira na potpuno različite likove, u drugačijim odnosima, na različitim lokacijama, a sve to istražujući cijenu intimnosti i njene emotivne posljedice. Jedna priča je smještena u Vošington, a druga u Novi Meksiko, a i tvorci serije Ejmi Sajmec (Amy Seimetz) i Lodž Kerigan (Lodge Kerrigan) su se podijelili, pa je svako od njih napisao, režirao i producirao jednu od ovih paralelnih priča.

Ana Fril (Anna Friel) i Luiza Kraus (Louisa Krause) su zvijezde Keriganove priče, dok je u Ejminom narativu glavnu ulogu preuzela Karmen Idžogo (Carmen Ejogo).

Nedavno je objavljen i trejler, koji pruža uvid u ono što možemo očekivati od nove sezone, a premijera prve epizode zakazana je za 5. novembar. Tačnije, ne pruža uvid. Shvatićete već sami.

Naslovna fotografija: YouTube Screenshot

Izvor: Bosonoga

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!