Saundtrek za petak 13. – antologijska horor tema u obradi Trenta Reznora (AUDIO)

#HororFilm #DruštvenaMreža #NoćVještica

Halloween.jpg

Trent Reznor i Atkus Ros (Atticus Ross), članovi poznatog sastava Nine Inch Nails, objavili su svoju verziju jedne od najpoznatijih tema u istorijih horor filmova. U pitanju je muzika iz filma “Noć vještica” (“Halloween”), a osim što slave istoimeni praznik, dvojica muzičara njome najavljuju i muzički album koji će postati instant specijalitet za sve prave fanove najstrašnijeg filmskog žanra.

Džon Karpenter (John Carpenter), živa legenda horora, 20. oktobra će objaviti album sa prigodnih 13 pjesama iz njegovih ostvarenja. Naime, osim što je režirao i pisao scenarije, Karpenter je stvarao i muziku za svoje filmove. Najbolje stvari biće sada objedinjene na izdanju “Anthology: Movie Themes 1974-1998”, a jedina pjesma na ovom materijalu koja neće biti u Karpenterovoj produkciji jeste upravo Reznorova i Rosova obrada.

“Ćudljiva i mračna, Reznorova i Rosova verzija ’Noći vještica’ na nevjerovatan način odaje počast originalu. Impresioniran sam”, rekao je Karpenter.

Reznor se prisjetio ličnog iskustva, kada je kao 13-godišnji klinac sa prijateljima gledao ovaj film, te tvrdi da ga je on zauvijek promijenio.

“Ostavio je oštećenja i ožiljke u nama, bili smo istinski isprepadani i ta tema je zauvijek ostala u našim glavama. Džone Karpenteru, ti si kriv što sam ispao ovakav”, poručio je slavni pjevač.

Reznor i Ros imaju već mnogo iskustva sa filmskim temama, ali i mnogo uspjeha u njihovom komponovanju. Za svoj saundtrek filma “Društvena mreža” (“The Social Network”) nagrađeni su Oskarom 2010. godine, dok su tri godine kasnije dobili Gremija za muziku “Djevojke sa tetovažom zmaja” (“The Girl With the Dragon Tattoo”).

Koje će se pjesme naći na Karpenterovoj “Antologiji”, pročitajte u nastavku, a onda i poslušajte Reznorovu i Rosovu obradu od koje će vam se koža barem malo naježiti.

“Anthology: Movie Themes 1974-1998”
1. In the Mouth of Madness
2. Assault on Precinct 13
3. The Fog
4. Prince of Darkness
5. Santiago (Vampires)
6. Escape From New York
7. Halloween
8. Porkchop Express (Big Trouble in Little China)
9. They Live
10. The Thing
11. Starman
12. Dark Star
13. Christine

Naslovna fotografija: printscreen

Izvor: Variety

Izvor: Bosonoga

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!