Jeste li odgledali web seriju o snimanju najaktuelnije serije našeg vremena? (VIDEO)

#IgraPrijestola #GameOfThrones #IgrePrijestola #YoutubeKanal

GOT.jpg

Sedma sezona serije “Igra prijestola” (“Game of Thrones”) završena je 27. avgusta, ali tvorci serije su imali na umu da fanovima samo sedam epizoda neće biti dovoljno, pa su odlučili da nas obraduju i serijalom “Otkrivena Igra” (“Game Revealed”).

Ukoliko niste gledali posljednju sezonu ove serije, ne znamo zašto ste i kliknuli ovaj link, jer, DA, OVAJ TEKST SADRŽI SPOJLERE!

Poput same sezone serije, i “Otkrivena Igra” ima sedam epizoda, te predstavlja uvid u to kako se sezona snimala, tj. takozvane snimke iza scene.

U najnovijoj, sedmoj i završnoj epizodi, režiser Džeremi Podesva (Jeremy Podeswa) objašnjava kako su snimili neke od najkomplikovanijih scena, te kako su se iste gledaocima vjerovatno činile poprilično jednostavnima.

Naime, kada Džon i Deneris dovedu jednog “bijelog šetača” u Kraljevu Luku da pokušaju da ubijede Sersei i Džejmija da im se pridruže u borbi za opstanak, čitava akcija je skoncentrisana na jedno stvorenje, a kako tvrdi Podesva, učiniti da to jedno stvorenje izgleda ubjedljivo je veoma teško i zahtjeva mnogo posla.

“Začuđujuće, jedno stvorenje je mnogo komplikovanije od 10.000 njih, jer je u pitanju jedno stvorenje sa mnogo detalja”, objašnjava on, “bitni su i ponašanje i vizuelni efekti, da bi ono izgledalo kao da je od kostiju i trule kože, a sve to dok radi veoma komplikovane pokrete. Mnogo vizuelnih efekata je potrebno za to. U pitanju su veoma specifične akcije koje čine veoma uzbudljivu i dinamičnu sekvencu, a sve to je veoma teško snimiti”.

Preglede epizoda “Otkrivene Igre” možete pronaći na Youtube kanalu “Igre Prijestola”, dok se čitave epizode nalaze na stranici Making of Game of Thrones.

Emitovanje posljednje, osme sezone serije “Igra Prijestolja” zakazano je za 2018. godinu.

Naslovna fotografija: YouTube

Izvor: Bosonoga

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!