Izložba savremenog nordijskog stakla “Dodir stakla” 7. septembra

#Citywalk #“DodirStakla“ #Izložba

Pozivnica_web_final-01-3.jpg “ />

Izložba savremenog nordijskog stakla „Dodir stakla“ biće otvorena u četvrtak, 07. septembra u 18 sati u Biljardi na Cetinju. Izložbu će otvoriti Janko Ljumović, ministar kulture Crne Gore, Arne Sannes Bjornstad, ambasador Norveške i Jan Lundin, ambasador Švedske.

Posjetioci će moći do 10. oktobra da pogledaju jednistvene predmete od stakla proizvedene u nordijskim staklarama čiji su autori poznati dizajneri i staklari. Izložba ima za cilj promovisanja nordijskog dizajna i proizvođača stakla, pokazujući istovremeno saradnju nordijskih zemalja u različitim društvenim oblastima među kojima su i kultura i umjetnost.

Na izložbi su svojim ostvarenjima zastupljene staklare Holmegaard, Architectmade i Lenne Bjerre Design iz Danske; staklare Iittala i Lasismi, kao i Galerija Mafka & Alakoski (za koju se svi predmeti izrađuju u poznatoj fabrici u Riihimäkiju) iz Finske; staklare Hadeland, Gjovik i Magnor i studio Nostetangen Glass iz Norveške; i staklare Maleras, Skrufs i Nybro iz Švedske.

Izložbu na Cetinju organizuju ambasade nordijskih zemalja u saradnji sa Nordijskim savjetom ministara, Narodnim muzejom Crne Gore, kompanijom Lovćen Osiguranje A.D. i agencijom McCann Podgorica.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Pročitajte danas...

Ostavite odgovor