Izložba Ive i Ljubomira Stanišića 7. septembra u galeriji Buća

#Citywalk #IvaILjubomirStanišić #Izložba

plakat-STANISICI.jpg “ />

U četvrtak 07. septembra sa početkom u 21h u Galeriji ljetnjikovca Buća biće otvorena izložba Ive i Ljubomira Stanišića.

Ljubomir Stanišić živi i radi u Nikšiću. Do sada je imao 81 izložbu u zemlji i inostranstvu.

Ljubomir o svom stvaralaštvu:

“Moje slike najviše odgovaraju karakteristikama poetskog realizma. Kroz klasičan pristup slici izražavam svoju poetiku. Moj realizam nije klasičan u smislu Ruskih i Francuskih realista s kraja 19. vijeka, ali su ti stari majstori meni bili jako dobra škola. To što sam naučio iz njihovog stila, koristim na svoj način, da preko platna izrazim sve ono o čemu mislim i što smatram važnim. Za pravu likovnu umjetnost potreban je, pored talenta i veliki rad. Kroz svoje radove pokušavam naći neke uspomene, koje su vremenom potisnute, a na mene su ostavile upečatljiv trag”.

Iva Stanišić je završila ALU, a mastere upisala na LA u Beogradu. Do sada je imala četiri samostalne i pet kolektivnih izložbi.

“Volim žive, tzv. ‘sirove’ boje jer mislim da u ljudima bude neku posebnu emociju. Makar je to slučaj sa mnom. One kod mene stvaraju živost, ‘probude’ me, pokrenu. Prvo sam krenula sa apstrakcijom, a onda se kao motiv pojavila žena u apstrakciji. To se samo nametnulo”, kaže Stanišić.

Izložbu će otvoriti teoretičarka i istoričarka umjetnosti Marija Saičić sa početkom u 21h.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Pročitajte danas...

Ostavite odgovor